UNKARIN MATKA 02. - 08.10.*UUTUUS!*

02.10. - 08.10.2022


Kiertomatka Unkarissa! Budapest, kylpylää ja kuumia lähteitä, historiaa, viinitiloja ja linnoja!

Unkarista on tullut kylpylämaa maaperässä olevien kuumien lähteiden mineraalipitoisten vesien vuoksi. Niistä on haettu lievennystä vaivoihin ja parannusta sairauksiin. Jo keskiajalla etenkin lihas- ja nivelvaivoja hoidettiin mineraalipitoisilla vesillä. Kun turkkilaiset valloittivat Unkarin, kylpylät yleistyivät 1500- ja 1600-luvuilla.

Aivan omanlaisensa kylpyläkohde on Balatonin länsipuolella oleva pikkuinen Hévízin kaupunki, jossa on samanniminen järvi. Eikä mikä tahansa järvi, vaan suuri kuumavesiallas. Sen rannalla on terveyskylpylä ja pienen järven vesi on lievästi radioaktiivista, mineraalipitoista ja läpi vuoden, siis myös talvikuukausina, vähintään 24–26 asteista. Hévizissä on Unkarin perinteikkäin kuumavesilähde. Etenkin liikuntavaikeuksista ja reumasairauksista kärsivät tulevat Hévíziin hakemaan apua. Veden on väitetty auttavan myös gynekologisiin vaivoihin ja verenkiertoon. Maksimiaika, joka vedessä enintään suositellaan oltavaksi, on puolisen tuntia. Vesi on lämmintä ja mieluiten siinä vain lilluu. Alla olevasta lähteestä vettä pulppuaa siihen tahtiin, että järven vesi vaihtuu kolmessa ja puolessa päivässä. Kirkasta vesi ei kuitenkaan ole, sillä järvessä on mutapohja. Mutaa viedään eri kylpylöiden hoitoihin.

Matkan aikana pääset tutustumaan Budapestiin, nauttimaan kylpylän hoidoista, pääset käymään linnoissa ja viinitilalla ja vielä Sissi palatsiin!

Lähde nyt mukaan tutustumaan Unkariin!

Hinta:
1135€ /hlö/2hh*
1285€/hlö/1hh

*hinta laskettu 17.08.2022 lentolippujen mukaan. Tarkistamme hinnan varauksen teon yhteydessä

 

Hinta sisältää:
bussikuljetus Kainuusta ja Savosta viitostietä pitkin Helsinki/Vantaan lentokentälle ja takaisin
lennot Helsinki - Budapest - Helsink
majoitus puolihoidolla:

  • 3 yötä Budapestissa, Hotel Unio
  • 3 yötä Hévízissä, Hotel Palace Héviz
     

ohjelman mukaiset käyntikohteet opastuksineen ja sisäänpääsylippuineen
hotelli Palace Hévizissä wellness-osaston ja kuntosalin päivittäinen käyttö
ilmainen wifi molemmissa hotelleissa
suomenkielisen oppaan palvelut
 
Hinta ei sisällä:
toimistokulut 15€/lasku
matkavakuutus

Hotelli Unio ***

Hotelli sijaitsee keskustassa Pestin puolella minuutin kävelymatkan päässä Suurelta Kaarikadulta. Erinomaiset liikkenneyhteydet eri puolelle kaupunkia. Huoneita 50, joissa kylpy tai suihku, wc, hiustenkuivaaja, SAT-TV, suoravlaintapuhelin, lisämaksullinen minibaari, äänieristetyt ikkunat, ilmastonti, tallelokero, kokolattiamatto tai parketti. Savuttomia huoneita. Hotellissa ravintola ja kokoustilat.

Hotel Palace Héviz ****

Hotelli sijaitsee Hévizin keskustassa noin 200 metrin kävelymatkan päässä luonnonjärvestä. Hotellissa elämysallas, poreallas, suomalainen sauna, höyrysauna, bioaromisauna, laaja valikoima erilaisia hierontoja ja terveyskylpylähoitoja, kuntosali. Hotellissa vastaanotto, tilava aula, Monarchia-ravintola ja Walzer-kahvila. Tilavia ( 28-32 m2 ) vaaleasävytteisiä savuttomia kahden hengen double-huoneita 135, joissa suihku, wc, hiustenkuivaaja, kylpytakki, ilmastointi/ lämmitys, taulu-TV, suoravalintapuhelin, lisämaksullinen minibaari, tallelokero, WIFI. Suurimmassa osassa huoneita parveke.  Hissi on. 

Alustava matkaohjelma:

02.10. Bussikuljetus Kainuusta ja Savosta viitostietä kohti Helsinki/Vantaan lentokenttää. Lento Budapestiin lähtee klo 16:45 ja on Budapestissa klo 18:10 (-1h). Lentokenttäkuljetus hotellille, majoittuminen ja illallinen.
Yö: Budapest, hotell Unio

03.10. Aamiainen hotellissa. BUDAPESTIN KAUPUNKIKIERTOAJELU (3 tuntia )
Bussi- ja kävelykierroksella tutustumme sekä Budan että Pestin suosituimpiin nähtävyyksiin. Aloitamme kierroksen Pestin puolella. Matkamme jatkuu pitkin Tonavan rantaa kohti Margit-siltaa, jonka yli ajamme Budan puolelle. Nousemme Budan Linnavuorelle, jossa käymme Kuninkaan linnan pihalla josta avautuvat upeat maisemat Tonavan silloille ja eri puolille yli Budapestin. Ketjusillan yli palaamme Pestiin, ja pitkin upeata, historiallista Andrássy tietä ajamme kaupungin juhla-aukiolle, Sankarten aukiolle ja kiertelemme myös Kaupunginpuistossa.  Vapaata aikaa iltapäivällä. Illalla ILTARISTEILY JUHLAVALAISTULLA TONAVALLA  
Illansuussa suuntaamme oppaan johdolla ja tilausbussilla laivasatamaan ja klo 18.30 lähdemme runsaan tunnin Tonavan risteilylle. Laivamme kiertelee Margit – saarta, matkalla näemme kauniita maisemia ja kuulokkeista kuulemme suomenkielisen selostuksen nähtävyyksistä. Risteilyn aikana juomatarjoilu. Risteilyn jälkeen kuljetus takaisin hotelliin. Illallinen.
Yö: Budapest, hotell Unio

04.10. Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Hévizin kaupunkia. Matkan varrella tehdään retki Ari Kupuksen linnaan! ISZKASZENTGYÖRGIN PAPPENHEIMIN LINNA Matkaamme Iszkaszentgyörgyin kylään, jota hallitsee Pappenheimin historiarikas palatsi ja linnanherra, Ari Kupsus kertoo rakennukseen liittyvän erittäin mielenkiintoisen historian, osittain liittyen myös Suomeen ja linnan asukkaiden elämäntarinoita. Aria kylän asukkaat kutsuvat kreiviksi. Ari on peruskunnostanut vuonna 1735 rakennetun linnan pieteetilla ajanmukaisin huonekaluin. Linnan omistaja oli unkarilainen Pappenheimin aatelisperhe aina toiseen maailmansotaan saakka. Jätämme jäähyväiset Pappenheimin linnalle ja linnanherralle. Tämän jälkeen ajetaan Héviziin, missä majoittuminen, vapaata aikaa ja illallinen.
Yö: Héviz, Hotel Palace Héviz

05.10. Aamiaisen jälkeen lähdetään retkelle viinitilalle! PUOLIPÄIVÄRETKI BALATON-JÄRVEN POHJOISRANNALLE JA VIINITILALLE; Balaton-järven pohjoisranta on kauneinta aluetta, ympäristössä viiniviljelmiä ja pikkukyliä, Balatonfüred on pohjoisrannan suurin kylpyläkaupunki, tunnettu Tagoren kauniista rantakävelytiestä,  sydänsairaaa-lasta ja terveysvedestä. Tihanyin niemimaa on luonnonkaunis alue, jossa 1200-luvulla luvulla rakennettu benediktiiniläisluostarikirkko ja Kaikukukkula, talot on rakennettu alueen oman tyylin mukaisesti. Jatkamme Ábrahamvuorella olevaan Vöröspincen viinitilalle ( ajomatka noin 34 km, noin 40 min. ) Viinikellarit sijiatsevat viiniviljelmien alapuolella. Renata Vörösin isä perusti tilan 1980-luvulla. Tilalla viljellään perinteillä Balatonin valkoviinejä, kuten rizling ja szürkebarát (Harmaamunkki). Viinit säilytetään puutynnyreissä. Maistelemme kolmen sortin viiniä unkarilaisen rasvaleivän kera. Tämän jälkeen takaisin hotellille; vapaata aikaa ja illallinen.
Yö: Héviz, Hotel Palace Héviz

06.10. Aamiainen hotellissa. Vapaa päivä! Tee kävelyretki kaupungin keskustaan tai vaan nauti kylpylän lämmöstä. Illallinen hotellissa.
Yö: Héviz, Hotel Palace Héviz

07.10. Aamiainen hotellissa. Tämän jälkeen jätetään Héviz ja lähdetään kohti Gödöllöä! GÖDÖLLŐN SISSI-PALATSI; Gödöllössä tutustutaan unkarilaisen Grassalkovichin aatelissuvun 1700-luvulla rakennuttamaan linnaan, joka oli sata vuotta sitten murhatun Itävalta-Unkarin keisarinnan, Unkarin kuningatar Elisabethin suosituin kesänviettopaikka. Kansan rakastama kuningatar sai barokkilinnan vuonna 1867 kruunajaislahjaksi unkarilaisilta. Linna tuhoutui osittain Toisessa maailmansodassa ja toimi välillä kasarminakin. Linnakierroksen aikana näemme kauniisti entisöidyt salit ja huoneistot, sekä joitakin vielä kunnostamista vailla olevista linnan osista. Lopuksi nautimme Elisabeth-ravintolassa kolmen ruokalajin lounaan. Retken päätteeksi suunnataan Budapestiin., missä majoittuminen ja illallinen.
Yö: Budapest, hotell Unio

08.10. Aamiainen hotellissa. Lähtö lentokentälle. Lento Suomeen lähtee klo 12:00 ja on Helsingissä klo 15:20. Bussilla kohti pohjoista.

 

Reitti:
Suomussalmi – Kajaani – Iisalmi – Kuopio- Helsinki
 


MATKAKALENTERI

vko ma ti ke to pe la su
39 26 27 28 29 30 1 2
40 3 4 5 6 7 8 9
41 10 11 12 13 14 15 16
42 17 18 19 20 21 22 23
43 24 25 26 27 28 29 30
44 31 1 2 3 4 5 6
Kiertomatka Kylpylä
Montenegro Risteily
Joogamatka Aurinkoloma
Teemamatka Tallinna
Hyvinvointimatkat Useita matkoja
Kotimaan Matkat Viron Matkat
Yhteistyömatkat