UNKARIN MATKA 01. - 06.10.

01.10. - 06.10.2023

Kiertomatka Unkarissa! Budapest, kylpylää ja kuumia lähteitä, historiaa, viinitiloja palatseja!

Unkarista on tullut kylpylämaa maaperässä olevien kuumien lähteiden mineraalipitoisten vesien vuoksi. Niistä on haettu lievennystä vaivoihin ja parannusta sairauksiin. Jo keskiajalla etenkin lihas- ja nivelvaivoja hoidettiin mineraalipitoisilla vesillä. Kun turkkilaiset valloittivat Unkarin, kylpylät yleistyivät 1500- ja 1600-luvuilla. 

Aivan omanlaisensa kylpyläkohde on Balatonin länsipuolella oleva pikkuinen Hévízin kaupunki, jossa on samanniminen järvi. Eikä mikä tahansa järvi, vaan suuri kuumavesiallas. Sen rannalla on terveyskylpylä ja pienen järven vesi on lievästi radioaktiivista, mineraalipitoista ja läpi vuoden, siis myös talvikuukausina, vähintään 24–26 asteista. Hévizissä on Unkarin perinteikkäin kuumavesilähde. Etenkin liikuntavaikeuksista ja reumasairauksista kärsivät tulevat Hévíziin hakemaan apua. Veden on väitetty auttavan myös gynekologisiin vaivoihin ja verenkiertoon. Maksimiaika, joka vedessä enintään suositellaan oltavaksi, on puolisen tuntia. Vesi on lämmintä ja mieluiten siinä vain lilluu. Alla olevasta lähteestä vettä pulppuaa siihen tahtiin, että järven vesi vaihtuu kolmessa ja puolessa päivässä. Kirkasta vesi ei kuitenkaan ole, sillä järvessä on mutapohja. Mutaa viedään eri kylpylöiden hoitoihin. 

Lähde nyt mukaan tutustumaan Unkariin!

Hinta:
1595€ /hlö/2hh
1795€/hlö/1hh

Ilman liittymäbussia -50€/hlö

Matka toteutuu ja voit kysyä vielä paikkaa!

Hinta sisältää:
bussikuljetus Kainuusta ja Savosta viitostietä pitkin Helsinki/Vantaan lentokentälle ja takaisin
lennot Helsinki - Budapest - Helsinki
majoitus aamiaisella

  • 2 yötä Budapestissa, Hotel Unio
  • 3 yötä Hévízissä, Hotel Palace Héviz
     

Hévizissä päivällinen noutopöydästä ja hotellin allasosaston päivittäinen käyttö ( elämysallas, poreallas, suomalainen ja aromisauna, höyrysauna ja kuntosali
Ohjelmassa mainitut tilausbussikuljetukset, tietullit ja parkkimaksut
Budapestissa kolmen ruokalajin lounas ja päivällinen
Tonava-joen tunnin kestävä iltaristeily
Sisäänpääsy Károlyi-palatsiin
Kolmen ruokalajin lounas, lasillinen viiniä, mineraalivesi ja kahvi Károlyi-palatsin ravintolassa tai vastaavassa
Viininmaistajaiset Badácsonyissa sisältäen kolme erilaista viiniä ja rasvaleipää
Kolmen ruokalajin lounas Balatonfüredissä
Suomea puhuvan oppaan palvelut koko matkan ajan
Paikalliset verot
  
 
Hinta ei sisällä:
toimistokulut 15€/lasku
matkavakuutus

Hotelli Unio ***

Hotelli sijaitsee keskustassa Pestin puolella minuutin kävelymatkan päässä Suurelta Kaarikadulta. Erinomaiset liikkenneyhteydet eri puolelle kaupunkia. Huoneita 50, joissa kylpy tai suihku, wc, hiustenkuivaaja, SAT-TV, suoravlaintapuhelin, lisämaksullinen minibaari, äänieristetyt ikkunat, ilmastonti, tallelokero, kokolattiamatto tai parketti. Savuttomia huoneita. Hotellissa ravintola ja kokoustilat.

Hotel Palace Héviz ****

Hotelli sijaitsee Hévizin keskustassa noin 200 metrin kävelymatkan päässä luonnonjärvestä. Hotellissa elämysallas, poreallas, suomalainen sauna, höyrysauna, bioaromisauna, laaja valikoima erilaisia hierontoja ja terveyskylpylähoitoja, kuntosali. Hotellissa vastaanotto, tilava aula, Monarchia-ravintola ja Walzer-kahvila. Tilavia ( 28-32 m2 ) vaaleasävytteisiä savuttomia kahden hengen double-huoneita 135, joissa suihku, wc, hiustenkuivaaja, kylpytakki, ilmastointi/ lämmitys, taulu-TV, suoravalintapuhelin, lisämaksullinen minibaari, tallelokero, WIFI. Suurimmassa osassa huoneita parveke.  Hissi on. 

Lentoaikataulu:

01.10. Helsinki 09:55 - 11:15 Budapest
06.10. Budapest 19:00 - 22:20 Helsinki


Matkaehdot:
Varausmaksu 150€/hlö erääntyy 2kk ennen matkaa -tuonne asti voi perua varauksen kuluitta. Tämän jälkeen peruutuskuluina menee varausmaksu. Loppumaksu erääntyy viisi viikkoa ennen matkaa. Tämän jälkeen peruutuskuluina menee koko matkan hinta. Katso matkaehtomme >>

Alustava matkaohjelma:

01.10. Bussikuljetus Kainuusta ja Savosta kohti Helsinki/Vantaan lentokenttää, josta lento Budapestiin lähtee klo 09:55. Saapuminen Finnairin reittilennolla Budapestiin klo 11.15. Ryhmää on vastassa suomea puhuva opas ja tilausbussi. Kuljetus hotelliin, jossa kolmen ruokalajin lounas. Matkatavarat laitetaan säilytykseen, mikäli huoneet eivät ole valmiit ja tehdään pieni orientoitumiskierros hotellin lähistössä oppaan johdolla. Sisäänkirjautuminen.

Iltapäivällä oppaamme voi viedä ryhmäläiset Budapestin suureen kauppahalliin, joka on yksi kaupungin ikoneista. Matka taittuu julkisilla kulkuvälineillä omakustannukseen. Hallissa kierros ja ostosmahdollisuus.

Illalla lähdetään tilausbussilla ja oppaan johdolla laivasatamaan, josta tunnin kestävä Tonavan iltaristeily. Laivamme kiertelee Margit – saarta, matkalla näemme juhlavalaistua kaupunkia, kauniita maisemia ja kuulokkeista kuulemme suomenkielisen selostuksen nähtävyyksistä. Risteilyn aikana juomatarjoilu. Risteilyn jälkeen kuljetus takaisin hotelliin.

02.10. Aamiainen noutopöydästä hotellissa klo 07.00-10.00. Budapestin kaupunkikiertoajelu, jonka aikana nähdään Budapestin tärkeimmät nähtävyyskohteet. Aloitamme kierroksen Pestin puolella. Matkamme jatkuu pitkin Tonavan rantaa kohti Margit-siltaa, jonka yli ajamme Budan puolelle. Nousemme Budan Linnavuorelle, jossa käymme Kuninkaan linnan pihalla josta avautuvat upeat maisemat Tonavan silloille ja eri puolille yli Budapestin. Palaamme Pestiin, ja pitkin upeata, historiallista Andrássy tietä ajamme kaupungin juhla-aukiolle, Sankarten aukiolle ja kiertelemme myös Kaupunginpuistossa. Kolmen ruokalajin päivällinen hotellissa.

03.10. Aamiainen noutopöydästä hotellissa klo 07.00-10.00. Uloskirjaantuminen. Lähtö tilausbussilla ja oppaan johdolla Hévizin kylpyläkaupunkiin. Matkan varrella tutustumme Károly-palatsiin pienessä Fehérvárcsurgón kylässä ( noin 80 km ). 1800-luvulla rakennetussa palatsissa on mielenkiintoinen historiikki. Kierros palatsissa ja kolmen ruokalajin lounas palatsin erittäin tasokkaassa ravintolassa viinin kera. Lounaan jälkeen matka jatkuu Héviziin ( noin 135 km ). Majoittuminen neljän tähden Palace-hotelliin. Oppaan johdolla orientoitumis-kierros hotellin ympäristössä. Päivällinen noutopöydästä hotellin ravintolassa.

04.10.-05.10. Aamiainen noutopöydästä hotellissa klo 07.00-10.00. Päivällä voi nauttia hotellin kylpyläosaston palveluista ja lisämaksullisesta uniikista termaalijärvestä ja nauttia kävelyretkillä rennosta tunnelmasta. Päivällinen noutopöydästä hotellin ravintolassa.

06.10. Aamiainen noutopöydästä hotellissa klo 07.00-10.00. Uloskirjaantuminen. Paluumatka takaisin Budapestiin ja matkan varrella tutustuminen Balaton-järven pohjoisrannalla kauneimpiin nähtävyyksiin. Balaton-järven pohjoisranta on kauneinta aluetta, ympäristössä viiniviljelmiä ja pikkukyliä. Maistelemme viiniä Ábraham-vuorella olevassa Vöröspincen viinitilalla (ajomatka noin 34 km ) Viinikellarit sijaitsevat viiniviljelmien alapuolella. Renata Vörösin isä perusti tilan 1980-luvulla. Tilalla viljellään perinteillä Balatonin valkoviinejä, kuten rizling ja szürkebarát (Harmaamunkki). Viinit säilytetään puutynnyreissä. Maistelemme kolmen sortin viiniä unkarilaisen rasvaleivän kera. Matka jatkuu kauniiden maisemien saattelemana Balatonin pohjoisrantaa pitkin Balatonfürediin ( noin 40 km ). Balatonfüred on pohjoisrannan suurin kylpyläkaupunki, tunnettu Tagoren kauniista rantakävelytiestä, sydänsairaaalasta ja terveysvedestä. Matkan varrella pysähtyminen Tihanyin niemimaalla. Luonnonkaunis alue, jossa 1200-luvulla luvulla rakennettu benediktiiniläisluostarikirkko ja Kaikukukkula, talot on rakennettu alueen oman tyylin mukaisesti. Balatonfüredissä kolmen ruokalajin lounas. Matka jatkuu Budapestin Ferenc Lisztin lentoasemalle ( noin 155 km ). Lähtö Helsinkiin Finnairin reittilennolla klo 19.00, lento on Helsingissä klo 22:30 ja Tilausmatkojen bussilla kohti Savoa ja Kainuuta.

Reitti:
Suomussalmi – Kajaani – Iisalmi – Kuopio- Helsinki
 


MATKAKALENTERI

vko ma ti ke to pe la su
35 28 29 30 31 1 2 3
36 4 5 6 7 8 9 10
37 11 12 13 14 15 16 17
38 18 19 20 21 22 23 24
39 25 26 27 28 29 30 1
40 2 3 4 5 6 7 8
Kiertomatka Kylpylä
Montenegro Risteily
Joogamatka Aurinkoloma
Teemamatka Tallinna
Hyvinvointimatkat Useita matkoja
Kotimaan Matkat Viron Matkat
Yhteistyömatkat