ETELÄ-VIRON KIERTOMATKA *UUTUUS!*

29.07. - 02.08.2022

Kiertomatka Etelä-Virossa "Elämä kahden maailman rajalla " kulttuurin- ja historianystäville!

Tule vierailemaan Etelä-Viron jännittävissä paikoissa National Geographicin keltaisten ikkunoiden läpi. Elämä eri kielten, kulttuurien, ajattelutapojen ja maailmankatsomusten keskellä tarjoaa aina yllätyksiä.

Lähde nyt mukaan tutustumaan Etelä-Viroon!

Hinta:
670€ /hlö

Varaus 27.06. mennessä!

Hinta sisältää:
bussikuljetus
meno-paluu risteily kansipaikoin
majoitus puolihoidolla:

  • 2 yötä Tartossa, Tartu Hotell
  • 1 yö Kubijassa, Kubija Hotelli-Luontokylpylä
  • 1 yö Pärnussa, Hotelli Pärnu
     

ohjelman mukaiset käyntikohteet opastuksineen ja sisäänpääsylippuineen
paluu kansipaikoin


Hinta ei sisällä:
toimistokulut 15€/lasku
matkavakuutus

Alustava matkaohjelma:

29.07. bussikuljetus Kainuusta viitostietä kohti Helsingin satamaan, risteily kansipaikoin Helsinki - Tallinna. Saapuminen Tallinnaan ja matka Tarttoon. Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto on Etelä-Viron keskus ja virolaisen kulttuurin kehto. Se on yksi Pohjois-Euroopan vanhimpia yliopistokaupunkeja. Majoittuminen ja illallinen hotellissa.
Yö: Tartto, Tartu hotell

30.07. Aamiainen hotellissa. Kävelykierros Tarton vanhakaupungissa. Tutustumme uuteen Viron Kansallismuseoon (ERM), mikä avatiin lokakuussa 2016 ja on suurin ja kallein rakennus. Museossa painotetaan luonnollisesti Viron historiaa, elämäntyyliä sekä kansan kulttuuria. Myös suomalais-ugrilaisten kansojen vaiheet ovat leimallisesti esillä.Tämän jälkeen tehdä retki Peipsi järven rannalle - Sipulitielle tutustumaan Venäjän vanhauskoksien elämään. Venäjän vanhauskoiset – staroverõ – ovat noudattaneet uskontotapojaan jo yli 1000 vuoden ajan. Virossa on 11 vanhauskoisten seurakuntaa ja noin 15 000 jäsentä. Perinteinen vanhauskoisten asuinpaikkoja ovat Peipsiveere –Mustvee, Kallaste, Kolkja, Kasepää, Varnja, Piirissaar. Lounas vanhauskoisten luona. Alatskiven linnan historia sai alkunsa, kun paroni Nockeln kävi tutustumassa Skotlannissa sijaitsevaan Balmoralen kesäpalatsiin. Hän suunnitteli itselleen kartanon, joka on melkein kuin pienoismalli kuningatar Victorian kesälinnasta.
Yö: Tartto, Tartu hotell

31.07. Aamiaisen jälkeen ajetaan vanhaan paperitehdaskaupunkiin Räpina. Võõpsu ja Lüübnitsa sipulikylien kautta ajetaan Värska kylään, jossa toimii iso kylpylä. Seto Talomuseossa voidaan tutustua 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun maatila-arkkitehtuuriin, vanhoihin työvälineisiin ja runsaaseen valikoimaan käsitöitä. Valtaosa rakennuksista on alkuperäisiä Pohjois-Setumaalta. Ajomatka jatkuu Saatse museoon. Setomaan suurimman kokoelman sisältävän museon perusnäyttely esittelee Saatsen vanhan kirkonkylän ja sen lähiympäristön tarinaa ja ihmisiä. Piusan hiekkakiviluolat ja savipaja. Piusan entiset kaivosluolat ovat myös lepakoiden talvehtimispaikkoja, ja kyse on ilmeisesti suurimmasta lepakoiden talvehtimisesiintymästä Itä-Euroopan alueella. Nähdään Obinitsa kylän ja kirkon. Illallinen Taarka Tarõ keittiössä.
Yö: Kubija, Kubija Hotelli-Luontokylpylä

01.08. Aamiaisen jälkeen kierretään Kaakois-Viron kauneimmat paikat: Viron korkein kohta Suur Munamägi ja syvin järvi Rõuge Suurjärv. Vieraillaan kaksoiskaupunki Valga/Valka. Valga on Viron ja Valka Latvian
puolella. Taageperan linna on erilainen paikka - täällä on eleganttia ja maatilamiljöötä, historia ja nykyaikaa. Voimakkaan, jugend-tyylisen palatsin rakennutti asuinpaikaksi paroni Hugo von Stryk jo yli 100-vuotta sitten.
Matka jatkuu kesäpääkaupunkiin Pärnuun. Kaupunkikierros Pärnussa. Illallinen ravintolassa Edelweiss
Yö: Pärnu, Hotell Pärnu

02.08. Aamiainen hotellissa. Ajomatka Tallinnaan. Laivalla kohti Helsinkiä ja bussi kohti pohjoista.

 

Reitti:
Suomussalmi – Kajaani – Iisalmi – Kuopio- Helsinki